Pages

Monday, 6 April 2015

Siapa Wanita Misteri Insiden Helikopter Terhempas?

Status penumpang wanita dikenali Aidana Baizieva yang berada di dalam helikopter AS365N2 yang terhempas di Jalan Sungai Lalang, Kampung Pasir Baru, Semenyih, di sini masih lagi menjadi misteri. 

Aidana Baizieva

Ini berikutan identiti wanita tersebut yang didakwa sebagai pembantu juruterbang pada awalnya kini disahkan sebagai seorang kakitangan Syarikat Penerbangan Cempaka.

Pada insiden Sabtu lalu, enam orang termasuk seorang wanita misteri, Aidana Baizieva terkorban apabila helikopter Dauphin AS365N2 yang dinaiki mereka dalam perjalanan pulang dari Pekan, Pahang ke Kuala Lumpur, terhempas di kawasan kebun getah di Kampung Sungai Pening, Semenyih pada 4.55 petang.

Difahamkan, nama Aidana Baizieva yang berasal dari Kyrgystan itu diperoleh daripada kenyataan Kementerian Pengangkutan yang memaklumkan wanita berkenaan adalah salah seorang daripada enam yang menaiki pesawat tersebut.

Hospital Kuala Lumpur turut mengklasifikasikan status mayat tersebut sebagai ‘tidak diketahui’.

Gambar Copilot Tersebar Bukan Foto Aidana Baizieva

Dzuriasikim Dzulkifli

Foto co-pilot yang tersebar ini bukanlah foto Aidana Baizieva. Menurut kenyataan rasmi pemilik foto, Dzuriasikim Dzulkifli, 46, foto tersebut adalah gambar kenangan selfienya bersama Kapten Clifford Fournier (mangsa maut nahas helikopter).

Misteri Siapa Aidana Baizieva Akhirnya Terungkai

Aidana Baizieva - Waris

Wakil dari kedutaan Kyrgyzstan dipercayai adik kandung kepada Aidana Baizieva mangsa nahas helikopter Dauphin AS365N2 datang untuk menuntut mayat kakaknya.

Difahamkan wanita terbabit tiba untuk menuntut jasad Aidana pada jam 10.45 pagi tadi. Wanita itu dipercayai ditemani seorang lelaki dari kedutaan Kyrgystan di Kuala Lumpur.

Terdahulu, seorang jurucakap kedutaan mengesahkan Aidana merupakan warga Kyrgyzstan dan pernah bekerja di Malaysia untuk seketika.

"Rekod menunjukkan beliau berada di Malaysia sekurang-kurang selama setahun,"

Dengan kehadiran seorang gadis dipercayai adik kepada Aidana Baizieva di Hospital Kuala Lumpur, akhirnya misteri mengenai identiti Aidana Baizieva satu-satunya penumpang wanita dalam nahas helikopter terjawab.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online