Pages

Sunday, 27 April 2014

[SINARHARIAN] maut langgar penghadang TOL

Keadaan kereta mangsa yang rosak teruk akibat merempuh pengadang tol.

KAJANG – Seorang pemandu maut apabila kereta jenis Peugeot yang dipandunya merempuh pengadang Tol Kajang Selatan, dalam kejadian kira-kira jam 9 pagi, semalam.

Ketua Operasi, Mustaza Paijan berkata, mangsa yang berusia 32 tahun meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan dalaman manakala kereta miliknya rosak teruk di bahagian depan.

“Mangsa patah kaki kerana tersepit di stereng dan darah keluar dari hidung dan telinganya.

“Kita menggunakan peralatan hidraulik cutter bagi membuka pintu kereta dan telescopic untuk merenggangkan dashboard bagi mengeluarkan mangsa,” katanya.

Menurutnya, berdasarkan makluman awal dari salah seorang pekerja tol di situ, mangsa dipercayai memandu laju sebelum merempuh pengadang tol berkenaan.Mustaza berkata, mangsa diserahkan kepada pihak polis setelah disahkan meninggal dunia oleh pihak ambulans.

Sementara itu, dalam kejadian berasingan seorang warga emas cedera apabila kereta jenis Nissan Sentra yang dipandunya merempuh tembok Balai Bomba dan Penyelamat Setapak, Jalan Air Jernih, dekat sini, kira-kira jam 2.48 petang semalam.

Ketua Operasi, Mohd Jamil Baharuddin berkata, seramai enam anggotanya terlibat dalam operasi kira-kira 15 minit untuk membawa keluar mangsa dari kereta tersebut.

Menurutnya, lelaki berusia 83 tahun itu dipercayai hilang kawalan sebelum merempuh pintu pagar tembok balai berkenaan.

“Mangsa cedera ringan di kepala dan kaki sebelum dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk rawatan," katanya.

Difahamkan, mangsa dalam perjalanan dari Pasar Air Panas, Setapak menuju ke Jalan Genting Klang memandu laju sebelum terbabas. Ini merupakan kejadian kali kedua kenderaan merempuh tembok pagar dinding balai berkenaan.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online